Tisztelt Páciens,

Önt fogorvosa a Carestream Dental Fogászati Röntgen Központba utalta be fogászati röntgenfelvétel készítése céljából. 

Mennyi ideig fog tartani?

FONTOS:  beutalóját hozza magával, amit a fogorvosa kitöltött. 
20 percet szánjon a felvétel készítésre és a CD-re történő kiírásra.

Beutaló hiányában felvétel készítés nem történhet.

Megközelítés

Központunk a 2-es villamossal (Erzsébet-híd, pesti megálló), metróval (Ferenciek tere megálló) és számos buszjárattal jól megközelíthető. Parkolási lehetőség szinte mindig van, a parkolás, mint Budapesten bárhol, itt is fizetős.
Fizető automaták közel vannak.

Parkolási lehetőség: Vision Hotel mélygarázs, Molnár u. 7.
Az első óra ingyenes. (A kedvezményt biztosító kupont a Röntgen Központ recepcióján adjuk át.)

Kell e előre időpontot kérni: igen

A +3613968912 számon.

Az előre egyeztetett időponttal várakozási időt takarít meg és tervezhetővé teszi a felvétel készítését

Nyitva tartás: munkanapokon 9 – 19 óra között

Mit kell tudni a felvétel készítéskor

A felvétel előtt ékszereket, fülbevalót, nyakláncot, hajcsatot, szemüveget le kell venni.
A felvétel készítésekor védőkötényt adunk és monitoron figyeljük a páciens pár pillanatig tartó mozdulatlanságát (a bemozdulás ismételt felvételt jelentene).

 

Miért van szükség arra, hogy a röntgenfelvétel röntgen központban készüljön?

A Központunkban a legmodernebb, legfejlettebb Carestream (Kodak) röntgen gépekkel készülnek a felvételek, a fogorvos számára a legkorszerűbb információt szolgáltatva.

Ennek az előnyeit elsősorban Ön, a páciens, élvezi.
Kevesebbszer találkozik fogorvosával, ugyanakkor tőle így jobb, pontosabb fogászati ellátást kap.

Mit nyújtanak e korszerű digitális technológiák?

Mindenek előtt nagy felbontású felvételeket, ahol az átvilágított rész legapróbb részletei is pontosan láthatók.
Röntgenfilm helyett szenzor érzékeli a képet. Ennek sok előnye van:

  • A kép nem egy merev információ (mint a film esetén). A kép mélységeket, sűrűségeket tartalmaz, attól függően, hogy milyen felbontású a szenzor. További képkezelési lehetőségek vannak, melyek segítségével a fogorvos gyakorlatilag bele lát a felvételbe.
  • A digitális technológia legnagyobb előnye, hogy a hagyományos filmtechnológiához képest lényegesen kevesebb sugárdózist igényel, és ez a páciens számára az egyik legfontosabb előny.
  • Előny az is, hogy nem szennyezi a környezetet (nem kell filmet használni, vegyszerekkel előhívni, az elhasznált vegyszereket elszállíttatni, vagy kiönteni) filmeket, kartonokat tárolni.

Mi a felvételt elkészítjük és Önnek CD-n átadva, Ön elviszi azt fogorvosához.
A felvétel készítés árát Ön nálunk fizeti ki, készpénzben vagy kártyával.

Mi a 2D panoráma felvétel?

Mi a panoráma felvételAz állkapocs csont, a fogmeder és a fogak, a foggyökér és az állkapocsízületek kétdimenziós (2D) képe, a legáltalánosabban szükséges alapinformáció a fogorvos részére ahhoz, hogy páciense fogazatát megismerje.

A panoráma felvételeknél is nagy előny, ha a felvétel nagy felbontású technológiával készül. Nálunk a fogorvos azt is kérheti, hogy a teljes panoráma felvétel helyett csupán egy szegmens legyen átvilágítva, melyet kifejezetten vizsgálni szeretne.

Mi a 2D teleröntgen felvétel?

Teleröntgen oldalrólOldalirányból, a teljes koponyát vagy annak egy részét ábrázoló 2D-s felvétel, leginkább fogszabályozáshoz igénylik a fogorvosok.

Fogszabályzási tervekA fogszabályozási tervek készítéshez a teleröntgen felvétel nyújt segítséget. A Carestream Dental Központban van lehetőség a teljes koponya felvételére és annak kiértékelésére.

Mi a 3D felvétel?

A digitális 3D Volumentomografiás (3D CBCT) A digitális 3D Volumentomografiás (3D CBCT) elven működő technológia egy speciális háromdimenziós röntgen leképzési módszer, a fogászatban, a szájsebészetben az arccsontok, a fogak, az állcsontok vizsgálatára lett kifejlesztve. Használható még a fül-, orr, gégészeti vizsgálatok esetén is.

A fogorvos pontosan és térben látja a méretarányos struktúrákat, egyéni sajátos képleteket, esetleges komplikáció forrásokat, melyeket a 2D-s panoráma felvétel esetén nem láthat.

A 3D CBCT felvételek nem síkban ábrázolják az adott fogászati területet, hanem 3 dimenzióban, térfogatot mutatnak, körüljárhatóan. A fogorvos pontosan látja, hogy milyen az Ön csont-állománya. Ha implantálni szeretne, ezeken a felvételeken pontosan látja, mekkora csontállományba kell betervezni az implantátum behelyezését.
Korábban, a 3D technológia megjelenése előtt ez a fogorvosoknak sok esetben nehézséget jelentett.
Most, ha fogorvosa 3D-s felvételt készíttet, arról pontosan, torzításmentesen látja a csontok (állkapocs, arccsontok, arcüregek, fogak és azok gyökerei) pontos elhelyezkedését, méretét és struktúráját. Élethű keresztmetszeteket lát, pontos méréseket végezhet. Látja a csontminőséget, ahová beültetést tervez.A Carestream Dental Fogászati Röntgen központban működő CS9300 C 3D CBCT készülék 8, méretében eltérő, térfogatot tud átvilágítani.

Miért fontos az, hogy 8 féle méret közül lehet választani?

Azért, mert a fogorvosnak módjában van kiválasztani azt a térfogati részt (egyes fogakat, állcsont részt, akár teljes állcsontot, akár állkapocs ízületi régiót), amire a diagnózishoz szüksége van.

Nincs még egy hasonló röntgen központ Budapesten, ahol ekkora térfogatválaszték állna rendelkezésre.

Nálunk a nagy térfogatválaszték lehetősége okán a fogorvos azt a felvétel fajtát kéri, amelyen csak azt a régiót, de azt nagy felbontásban és pontosan, látja, ami a diagnózishoz szükséges, és csak ez a régió kap röntgensugarat.

Ezáltal a páciensek sugárterhelése a „szükséges minimálisra" csökkenthető.

Kedves Páciensek,
Várjuk Önöket Központunkban.

Carestream Dental
Fogászati Röntgen Központ

 

 

Adatvédelmi nyilatkozat

Dent-East
Tekintse meg Dent-East fogorvosi termékeinket


Kattintson ide
Copyright 2015 © Dent-East Kft. Az oldalt készítette: X-Page